Čačanská Rodna



O odrůdě...

Jugoslávie, 2004, Wangenheimova x Stanley.
Hmotnost plodu-26g Výskyt šárky na listech-0% Výskyt šárky na plodech-0% Pevnost dužniny-7 Šťavnatost-6 Textura-5 Chuť dužniny-8 Aromatičnost-8 Kyselost-7 Odlučitelnost pecky-9 Otlačivost plodů-8 Celková kvalita-8

Středně raná až pozdní odrůda pološvestky. Sklizeň je 12 dnů před odrůdou Domácí. Nejkvalitnější z Čačanských. Můžeme ji pěstovat ve všech oblastech vhodných pro slivoně, na malých zahrádkách i ve větších výsadbách. Ve vyšších polohách ji vysazujeme na chráněná stanoviště. Doba začátku kvetení raná. Vzrůstnost slabá, koruna středně hustá, její habitus polovzpřímený. Postavení jednoletého výhonu polovzpřímené. Plod středně velký až velký, z bočního pohledu elipsovitý, z čelního nesouměrný. Základní barva slupky po odstranění ojínění fialovomodrá. Dužnina žlutavě zelená, středně tuhá až tuhá, nevláknitá, středně až velmi šťavnatá. Sladkost vysoká, kyselost nízká. Pecka z bočního pohledu široce elipsovitá, z čelního úzce elipsovitá, k dužnině nepřilnavá.


Rafael & Deslik



Vaše zkušenosti...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

je tato odrůda samosprašná??? Díky.

Anonymní řekl(a)...

Většina zdrojů uvádí samosprašnost. Jen minimálně je uváděna částečná samosprašnost a jako opylovači Stanley a Č. Lepotica.
*
Horší to asi bude s její tolerancí k šárce.

Rafael


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: