Hanita



O odrůdě...

UNI Hohenheim, 1992, Dr, W. Hartmann President x Auerbacher




Hmotnost plodu - 28g
Výskyt šárky na listech - 0%
Výskyt šárky na plodech - 0%


Plody jsou středně velké 33-42 g, v průměru 35-38 mm, oválné, tmavě modré, silně aromatické. Středně vysoký obsah cukru, sušina 17°Bx. Dužnina v plné zralosti žlutá až zlatožlutá, jde dobře od pecky, velmi dobrá, harmonické chuti. Plod malý až středně velký, z bočního pohledu protáhlý, z čelního pohledu nesouměrný. Základní barva slupky po odstranění ojínění tmavě modrá. Dužnina žlutavě zelená, středně tuhá, středně až velmi šťavnatá. Pecka z bočního i čelního pohledu elipsovitá, k dužnině přilnavá. 
Vzrůstnost střední až silná, koruna středně hustá až hustá, postavení jednoletého výhonu vzpřímené. Středně pozdní odrůda s výbornou chutí, tolerantní k šarce Zpočátku silný růst, s nástupem do plodnosti slábne, kvetení středně rané, odolné k pozdním jarním mrazíkům, samosprašná odrůda Velmi časný nástup do plodnosti, pravidelné a vysoké výnosy, plodí i na jednoletém dřevě Zraje 1-2 týdny před šv. domácí. Málo náročná odrůda na podmínky pěstování, vhodná do všech pěstitelských oblastí, stolní odrůda, vhodná také na zpracování,marmelády, pálení.

Rafael & Deslik



Vaše zkušenosti...

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tento rok som uprednostnil pred Cacanskou Najboljou tuto odrodu. Hanita bola sladsia, cukornatejsia, tak uvidime. Podarilo sa nieco pod 200l kvasu, tak sa tesim, lebo buduci rok asi slivka nebude, planujem skusit hrusky.

Marta řekl(a)...

My se také snažíme pěstovat co to jde. Je to někdy teda pravda náročnější jak se člověk musí starat o více rostlin, ale zase na druhou stranu asi od toho máme ty další činnosti v životě, že ano? Já se dříve nanosila s tolika konvemi, ale dnes už mám zavlažování a to nemusím dělat já alespoň.


Počet zobrazení stránky

Seznam posledních článků:

Seznam posledních komentářů: